Ranch Horse Classic 2013 "Ska det se ut såhär?"

 
 
 
Såhär kunde det se ut under Ranch Horse Classic på High Chaparral i år.
Det här bilderna är inte "ögonblicksbilder", jag har en hel fotoserie på nästan varenda bild. Och jag har liknande foton på samma ekipage, vissa här. Andra har jag på datorn.

De här bilderna har jag satt ihop för att vi ska bli bättre på att hitta tillbaka. Detta går bara ut över hästen.

Kolla bara på bilderna..? Det är inte rättvist.. Sporre samtidigt som man drar i tygeln? Gapande munnar och skräckslagna ögon. Medans ryttarna ser mer eller mindre galna ut, längtar efter vinsten. 
Tänk om, tänk rätt.
 
 
 
 
 
Det jag ser i de här bilderna är inte ett lag, en fungerande kommunikation. Det jag ser i de här bilderna är en ryttare, som ser bortom sin häst, sin hästs välmående för att kunna vinna. Att prestera så bra som möjligt för att kunna komma så högt upp som möjligt. Ser de här hästarna lyckliga ut? Ser de ut som om de har roligt inne på banan? Eller vill de det här? 
Jag ser kränkta individer som gör sitt bästa för att ropa på hjälp, utan respons. Det svider att tänka på att det finns de där ute som faktiskt tycker att detta ser normalt ut. Att det ser behagligt ut. Att det ser harmoniskt ut. För en sak är säker - bilderna visar inte en enda lycklig häst.
 
 
 
 
Jag la ut de här bilderna utan utsuddade ansikten och nummerskyltar i en facebook grupp, för att visa hur det såg ut. Jag skrev inget kränkande då. Bara "Ska det se ut såhär?" Det är en fråga inget påstående. 
Jag fick kommentarer om att ta bort fotona, att det var kränkande. Jag skulle bli anmäld, att jag FICK INTE göra såhär emot dessa ryttare. "För jag känner många av ryttarna.." kunde det låta.
Jag fick mail och hot.
 
 
 
 
Men, om man tänker såhär. Varför får jag inte lägga ut dessa bilder med ansikten, namn och nummerskyltar?
OM det vore så att det hade varit en "vacker" och "harmonisk" bild. Då går det bra! 
Men dessa bilder, som visar hur de egentligen rider. Det fick jag inte lägga ut? Bilderna är inte kränkande, det är fakta på hur man rider i dagsläget.
 
 
 
 
Jag tror att vi blundar, önskar att vi inte såg. Vi vill inte se problemen som uppstår, inte bara i Western ridning. Utan i alla ridsportgrenar. Tänk bara på uppståndelsen som hände dressyr tävlingen i Danmark? 
 
 
 
 
Dessa ryttare på bilderna, erfarna "proffs" ryttare som varit med i alla år. Och "amatörerna" som är där för första gången och tävlar. Är det dessa vi, ungdomar, barn och vuxna ska se upp till? OM vi väljer att göra det. Då är vi inte mycket bättre själva. Är det inte dags att vakna upp. Börja behandla våra hästar med respekt.
 
 
 
 
Resternade bilder är liknande som de andra. Men när, när ska vi ändra på oss?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

sofiebilder.blogg.se

Hej! Här kommer jag lägga upp bilder som jag fotar. Man får använda bilderna om man vill, OM det är tydligt skrivet att jag fotat!

RSS 2.0